Muziek

Minna

Meindert Talma

7 mei 2021
LP/CD | Excelsior Recordings (EXCEL 96638)

TRACKLIST

 1. 1 Hee Frenkie De Jong
 2. 2 Minna (Humprey Mijnals)
 3. 3 Het Geheim Van Het Gewone (Ronald De Boer)
 4. 4 De Mooiste Bijzaak Van Het Leven (Arjen Robben)
 5. 5 De Kop Van Kuijt
 6. 6 De Kromme Huilt (Willem Van Hanegem)
 7. 7 Leeuwenhart (Memphis Depay)
 8. 8 Baai Van Ambon (Simon Tahamata)
 9. 9 Dingen Die Betrouwbaar Zijn (Ed De Goeij)
 10. 10 Pleziergoederenboer (Eric Idema)
 11. 11 Oekie Hoekema (Extended Version)

INFO

 1. Releasedatum: 7 mei 2021

  • De opnames vonden plaats in december 2020 en januari 2021 in de Sicke B. Studio te Noordhorn en de Eise Eisinga Studio te Visvliet.
  • Song(teksten), composities, arrangementen, zang en toetsen/samples: Meindert Talma.
  • Pedal steel gitaar op ‘De mooiste bijzaak in het leven (Arjen Robben)’ en ‘Pleziergoederenboer (Eric Idema)’: Herman Grimme.
  • Mixen: Herman Grimme.
  • Mastering: Darius van Helfteren.
  • Artwork: Edd (www.edds.nl)
  • De songteksten van ‘Het geheim van het gewone (Ronald de Boer)’ en ‘Dingen die betrouwbaar zijn (Ed de Goey)’ zijn van Henk Spaan en komen uit zijn dichtbundel De zoon van Cruijff en andere gedichten (Uitgeverij L.J. Veen; 1995).
  • De songtekst van ‘De kop van Kuijt’ werd gemaakt op basis van het gelijknamige gedicht van Henk Spaan uit zijn dichtbundel De kop van Kuijt en andere gedichten (Nieuw Amsterdam Uitgevers; 2006).

In aanloop naar het EK verschijnt 7 mei 2021 ‘Minna’, Meindert Talma’s derde langspeler over de belangrijkste bijzaak ter wereld: de voetbal.

Met ‘Minna’ voltooit Meindert de trilogie die begon met ‘Eenmaal Oranje’ in 2012 en waarvan in 2019 ‘Balsturig’ verscheen.

’s-Lands onbekendste popster zoemt op ‘Minna’ in op de bijzondere levens van onder anderen Willem van Hanegem, Memphis Depay, Arjen Robben, Humphrey Mijnals, Frenkie de Jong, Simon Tahamata en Dirk Kuijt. Het lied over Frenkie komt, aan de vooravond van El Classico, 9 april als eerste single.

“Waarom heet mijn 3e themaplaat ‘Minna’? ‘Minna’ is de titelsong en de bijnaam van Humphrey Mijnals; uitverkozen als de beste Surinaamse voetballer van de 20e eeuw en tevens de eerste Surinamer in het Nederlands Elftal. Ook is de Commissie Mijnals naar hem vernoemd die op 3 juli 2020 in het leven werd geroepen om racisme en discriminatie in het voetbal tegen te gaan.” - Meindert Talma

Zichzelf begeleidend op piano en synthesizer is ‘Minna’ een droogkomische en soms aangrijpende muzikale spreekbeurt over de Nederlandse voetbalgeschiedenis en het zoveelste bewijs van Meinderts eenzame klasse.