Muziek

De koning van de kluts (André Hoekstra)

Meindert Talma & de Rode Kaarten

CLIP

  1. Camera: Eljee Bergwerff, Jefta Varwijk, Philip Fountain
  2. Regie: Reinier Sonneveld
  3. Editing: Jefta Varwijk
  4. Danscoach: Mirjam van der Leer
  5. Dans: Francis Sinceretti, Wessel Schoonderbeek
  6. Met dank aan Voetbalvereniging Helpman en Be Quick 1887 (beide te Haren)

SONGTEKST

Je had de Spijker, Goudhaantje en de Man van Glas je had de Goede Beul en de Witte Socrates je had de Bolle van Zwolle en de Kolos van Oss je had de Beer van de Meer en het Lek van PEC je had Kappertje en je had Heinz Kroket je had the Non-flying Dutchman en Tony Sixpack je had de Geniale Gek en de Generaal maar de mooiste voetbalbijnaam van allemaal die had ik, ik was de koning, ik was de koning van de kluts.

Je had Knakkie, de Ananas en Aad Afkoopsom je had Lex Goudsmit en de Vuurtoren je had het Spook, de Zwarte tulp en Vantheman je had de Parel van de Bijlmer, de Keu en de Tank je had Jantje Breed, Het Kanon en Lange Jan je had Jantje Beton en de Blonde Pijl je had Karel de Kerel en De Kannibaal maar de mooiste voetbalbijnaam van allemaal die had ik, ik was de koning, ik was de koning van de kluts.

Je had Ed Konijn en het IJskonijn je had de Pitbull en de Zwarte Panter je had de Goddelijke Kale en Kammetje je had Sexie Lexie en Sneeuwvlokje je had de Kont, de Koevoet en de Ham van Volendam je had de Stofzuiger en de Moordernaar je had de Kromme en de Kleine Generaal maar de mooiste voetbalbijnaam van allemaal die had ik, ik was de koning, ik was de koning van de kluts.

© All rights reserved

INFO

  1. Deze video hoort bij het project Eenmaal Oranje van schrijversduo Karel Smouter en Remko den Boef en muzikant/schrijver Meindert Talma.
  2. Aanvallende middenvelder André Hoekstra speelde in 1984 zijn eerste en enige interland, maar scoorde wel tegen Denemarken. Met dank aan tv-presentator Harry Vermeegen ging Hoekstra jarenlang door het leven als Koning van de kluts.

KOMT VOOR OP