Nieuws

Opnames Piet Paaltjens Recordings

1 oktober 2017

(© Foto: Rob van der Gaag)

Meindert Talma werkt mee aan het Piet Paaltjens cd-project van de Bibliotheek Schiedam. De cd is onderdeel van de Piet Paaltjens Parade met diverse activiteiten die plaatsvinden in Schiedam van 20 oktober t/m 1 november 2017. Op de cd maken meerdere artiesten nummers in hun eigen genre op de teksten van de gedichten van Piet Paaltjens. De deelnemende artiesten zijn: Freek de Jonge, Aafke Romeijn, Jan Rot, Jerry Hormone, Clean Pete, Dave von Raven (The Kik), Meindert Talma, Linde Schöne, Alex Roeka, Spinvis en Thijs Boontjes. Excelsior Recordings brengt de CD uit.

Meindert Talma bewerkte het gedicht ‘Rika’.

De cd-opnames vonden voor een groot deel plaats in Schiedam, met behulp van een mobiele studio, die werd opgebouwd in de voormalige Drukkerij Roelants, de drukkerij waar Snikken en Grimlachjes, Piet Paaltjens z’n meest bekend werk, 150 jaar geleden gedrukt en uitgegeven is.

Lees meer bij: Piet Paaltjens Parade