Nieuws

Uitreiking Halewijnprijs: Meindert genomineerd

23 maart 2019

Al in mei 2018 werd bekend dat Meindert Talma met zijn boek ‘Je denkt dat het komt’ was genomineerd voor de Halewijnprijs 2018.

De Halewijnprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs die al voorbij hun debuut zijn, maar bij het grote publiek nog niet voldoende bekend. Prijswinnaars uit het recente verleden zijn o.a.: Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Jansma, Joke J. Hermsen, Johan de Boose, Erik Vlaminck, Peter Drehmanns en Benny Lindelauf. Prijswinnaar van het afgelopen jaar is Eva Meijer.

De uitreiking van de Halewijnprijs vindt plaats op zondag 31 maart 2019 in het Royal Theater in Roermond. Speciale gast is schrijver en columnist Özcan Akyol.

Zes genomineerden

De ander vijf genomineerden (met vermelding van hun laatste werk) zijn: Mathijs Deen (Over oude wegen), Hans Dekkers (Over de Taag), Emily Kocken (De kuur), Bart Koubaa (Ninja Nero) en Peter Lenssen (Pleisterplaats Belleville).

Zie ook: Artikel De Limburger (11 maart 2019)