Nieuws

Jubileum 2022: Alle albums tijdens 9 liveshows in Vera

3 mei 2022

Ausputzer (© Foto: Henx/Henk Veenstra)

Na drie eerdere jubileumshows volgt op 29 mei 2022 de vierde. Dan worden de albums ‘Ausputzer’ (uit 2010) en ‘De Zee Roept’ (uit 2011) gespeeld. ‘Ausputzer’ (nooit officieel uitgebracht, maar wel te beluisteren via Spotify) wordt uitgevoerd in de bezetting met Meindert Talma, Jan Klug, Corneel Canters en Fons Sluijter. ‘De Zee Roept’ wordt uitgevoerd door Meindert Talma en Laurens van der Meulen. ‘De Zee Roept’ is de soundtrack bij het fotoboek van Tryntsje Nauta over de zeevaartschool op Terschelling. Het voorprogramma wordt verzorgd door Blondeau.

In januari 2022 is het 25 jaar geleden dat Meindert Talma zijn debuutalbum ‘Hondert Punten’ presenteerde in Vera. Meindert beschouwt dit moment als de start van zijn muzikale carrière. Daarom vieren we het 25-jarig jubileum op een grootse manier: als een tour de force waarin Meindert in zijn vertrouwde thuispodium Vera 9 shows, verdeeld over 2022, al zijn albums integraal gaat spelen, zoveel mogelijk in originele bezetting. Daarnaast verzorgen negen Noord Nederlandse acts een voorprogramma. Zij spelen naast eigen werk een cover van Meindert, die in samenwerking met de Popfabryk wordt uitgebracht als de LP ‘De tijd is een schoft’. De presentatie van de LP vond 3 april 2022 plaats in de Neushoorn in Leeuwarden.

  1. Komende jubileumshows:
    • 29 mei 2022: Groningen, Vera - Ausputzer/De zee roept
    • 26 juni 2022: Groningen, Vera - Eenmaal Oranje/Kelderkoorts
    • 25 september 2022: Groningen, Vera - Werkman/Jannes van der Wal

Kijk voor alle data en aanvullende informatie bij: OPTREDENS. Los kaartje per optreden: € 12,50; Passe-partout voor alle 9 optredens: € 75,–.