Nieuws

Jubileum 2022: Alle albums tijdens 9 liveshows in Vera

2 juli 2022

Na vijf eerdere jubileumshows volgt op 25 september 2022 de zesde. Dan worden de albums ‘Werkman’ (uit 2015) en ‘Jannes van der Wal’ (uit 2016). ‘Werkman’ wordt door Meindert uitgevoerd met het Melisma Saxophone Quartet: Sopraansaxofoon: David Cristóbal Litago, Altsaxofoon: Marijke Schröer, Tenorsaxofoon: Henriette Jensen, Baritonsaxofoon: Jonas Tschanz. Werkman is een liederencyclus over de legendarische kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. ‘Jannes van der Wal’ wordt door Meindert uitgevoerd met Janpier Brands, Janke Brands, Herman Grimme en Johan Kooi. Het voorprogramma wordt verzorgd door Esther de Jong.

In januari 2022 is het 25 jaar geleden dat Meindert Talma zijn debuutalbum ‘Hondert Punten’ presenteerde in Vera. Meindert beschouwt dit moment als de start van zijn muzikale carrière. Daarom vieren we het 25-jarig jubileum op een grootse manier: als een tour de force waarin Meindert in zijn vertrouwde thuispodium Vera 9 shows, verdeeld over 2022, al zijn albums integraal gaat spelen, zoveel mogelijk in originele bezetting. Daarnaast verzorgen negen Noord Nederlandse acts een voorprogramma. Zij spelen naast eigen werk een cover van Meindert, die in samenwerking met de Popfabryk wordt uitgebracht als de LP ‘De tijd is een schoft’. De presentatie van de LP vond 3 april 2022 plaats in de Neushoorn in Leeuwarden.

  1. Verdere jubileumshows:
    • 25 september 2022: Groningen, Vera - Werkman/Jannes van der Wal
    • 30 oktober 2022: Groningen, Vera - Je denkt dat het komt/Balsturig
    • 27 november 2022: Groningen, Vera - De Domela Passie/Minna
    • 11 december 2022: Groningen, Vera - Hondert Punten/Ferhûddûker

Kijk voor alle data en aanvullende informatie bij: OPTREDENS. Los kaartje per optreden: € 12,50; Passe-partout voor alle 9 optredens: € 75,–.