Nieuws

Jan Veenkamp overleden

7 mei 2023

Das Audio Combo: “Jan Veenkamp, onze bassist, vriend en broer, is overleden. Decennialang hebben we samen de meest geweldige (muzikale) avonturen beleefd in Das Audio Combo. En of we nu optraden in een kroeg tussen de flipperkasten of op een groot festival, en of dat nu om de hoek was of in Maastricht: Jan had er altijd zin in.

Jan was een geweldige muzikant. In eerste instantie pianist, maar op basgitaar vond hij net zo makkelijk zijn weg en het was elk optreden weer een groot plezier om naar zijn inventieve en superswingende spel te luisteren.

Jan’s conditie ging het afgelopen jaar steeds verder achteruit, maar zolang het ook nog maar een beetje lukte, wilde hij blijven repeteren en optreden. We zijn heel blij dat we ook tijdens zijn ziekte nog een paar erg geslaagde optredens hebben kunnen doen, zoals op De Kaaij in Nijmegen, ‘t Slachthuis in Haarlem en in Der Witz tijdens Eurosonic. Basgitaar lukte toen niet meer, maar op bassynth ging het ook prima. Ook heeft Jan nog mee kunnen spelen op het album dat we met De Jonge Boschfazant en Meindert Talma maakten.

Jan was een gevoelige, warme man met een mild gevoel voor humor die zich graag een beetje op de achtergrond hield, maar een scherp oog had voor wat er bij de mensen om hem heen speelde en die altijd klaarstond om te helpen. Een superfijn mens om te hebben mogen kennen. Das Audio Combo zal nooit meer hetzelfde zijn en we gaan Jan enorm missen. Dank voor alles Jan, het was een grote eer met jou samen te mogen spelen."