Optredens

Groningen - Groninger Forum Bibliotheek, Naked Lunch

Meindert Talma (solo)

22 februari 2018

Naked Lunch

Rense Sinkgraven spreekt iedere donderdag een bijzondere gast over zijn of haar favoriete kunst, muziek die ontroert en boeken die indruk hebben gemaakt. Mooie gesprekken gegarandeerd.

Naked Lunch en de Olympische Spelen

Deze editie van Naked Lunch staat in het teken van de Olympische Spelen en dan met name het schaatsen. Te gast is muzikant, zanger, schrijver Meindert Talma, een groot schaatsliefhebber. Rense vraagt hem waar zijn hartstocht voor het schaatsen vandaan komt. Wordt dat in Friesland met de paplepel ingegeven? Zijn liefde voor de schaatssport heeft hem ook geïnspireerd tot het maken van enkele onvergetelijke schaatsliedjes over Sven Kramer, Atje Keulen-Deelstra, en de Elfstedentocht.

Voorafgaand aan het gesprek is er een bijzondere documentaire te zien over ‘De 10 kilometer van Sven Kramer & de Magie van Rawie’ gemaakt door Jerry Vinke. Hierin zal de invloed van de dichter Jean Pierre Rawie op de door Sven Kramer verreden 10 kilometers van de laatste drie Olympische Spelen belicht worden. Was er inderdaad sprake van het Boze Oog van Rawie? Vinke onthult.

Zie ook: Groninger Forum

Uit: Dagblad van het Noorden (15 februari 2018)