Muziek

Piet Paaltjens Recordings

Meindert Talma e.a.

27 oktober 2017
CD (digipack met boekwerk) | Excelsior Recordings (EXCEL96518)

TRACKLIST

 1. 1 Thijs Boontjes - Dat Gaat Niemand Wat Aan
 2. 2 Dave Von Raven - De Zelfmoordenaar
 3. 3 Linde Schone - Zoet
 4. 4 Alex Roeka - Het Geheim
 5. 5 Jerry Hormone - Aan Hedwig
 6. 6 Clean Pete - Immortelle Zestien
 7. 7 Freek De Jonge - Dan Lach Ik Mij Dood!
 8. 8 Aafke Romeijn - In Het Gezicht
 9. 9 Spinvis - Immortelle C
 10. 10 De Bleeke Jongelingen - Loome Nachten/Wrange Tranen
 11. 11 Meindert Talma - Rika
 12. 12 Jan Rot - Melkboer

INFO

CD in digipack met 36 pagina boekje.

Schiedam stond van 20 oktober t/m 1 november 2017 in het teken van Piet Paaltjens. 150 jaar geleden werd zijn dichtbundel Snikken en Grimlachjes uitgegeven bij Drukkerij en boekhandel Roelants in Schiedam. Paaltjens is het alter ego van de melancholieke dichter en predikant François HaverSchmidt (1835-1894).

De Bibliotheek Schiedam en haar partners pakten dit jubileum aan om de schrijver dertien dagen lang te eren met een divers festivalprogramma. Van het onthullen van het muurgedicht en het voorlezen van gedichten op zijn graf tot huiskamerconcerten in de voormalige drukkerij waar zijn bundel werd uitgebracht, een wandeling in de stad en lezingen in zijn woonhuis. Festivalhart was de Korenbeurs. Een monumentaal pand met een binnentuin in historisch Schiedam dat uitkijkt op het woonhuis van François HaverSchmidt.

Onderdeel van het festival is het album Piet Paaltjens Recordings. Twaalf Nederlandse artiesten namen in het pand van Drukkerij en boekhandel Roelants in Schiedam - onder productionele leiding van Frans Hagenaars en veelal met muzikale hulp van leden van The Kik (als De Bleeke Jongelingen) - nummers op waarvan de teksten geïnspireerd zijn op gedichten van Piet Paaltjens.

Achterkant digipack: