Nieuws

'Rika' op Piet Paaltjens Recordings

27 oktober 2017

‘Piet Paaltjens Recordings’ is vandaag verschenen op Excelsior Recordings. Op dit album staan liedjes met bewerkingen van teksten van Piet Paaltjens. Met o.a. Erik de Jong (Spinvis), Alex Roeka, Freek de Jonge, Dave von Raven en Aafke Romein. Meindert Talma bewerkte ‘Aan Rika’.

Eind augustus 2017 werd ‘Rika’ met De Bleeke Jongelingen opgenomen door Frans Hagenaars in het voormalige woonhuis en kantoor van drukkerij Roelants aan de Lange Haven te Schiedam. Hier werd ook in 1867 de legendarische gedichtenbundel ‘Snikken en Grimlachjes’ van Piet Paaltjens gedrukt. Paaltjens, het alter ego van de Schiedamse predikant Francois Haverschmidt, was de overbuurman van uitgever en drukker Roelants.

De video bij ‘Rika’ heeft een animatie van Juan de Graaf en Peter Wassink.

Zie ook bij MUZIEK