Nieuws

Nominatie Bernlefprijs Friesland Pop

9 december 2017

Meindert Talma was een van de vier genomineerden voor de Bernlefpriis. Stichting Friesland Pop en de provincie Fryslân reiken deze prijs uit aan muzikanten die het meest betekend hebben voor de Friestalige popcultuur.

Op zaterdag 16 december 2017 is tijdens het Freezefestival in Leeuwarden bekend gemaakt dat Arnold de Boer van eenmansband ZEA de prijs heeft gewonnen. Eerder in 2017 bracht ZEA het Friestalige album “Moarn gean ik dea” uit. Meindert Talma speelde toen tijdens de cd-presentaties in Leeuwarden en Amsterdam.

Ook genomineerd waren de Friese folkmetalband Baldrs Draumar en de band Wiebe die zowel in het Engels als in het Fries zingt.

Stichting Friesland Pop reikte nog vier prijzen uit. De Friese Popprijs ging naar The Homesick en de Talent Award naar Katie Koss. De publieksprijs ging naar talkshow Iepen Up. Marcel Smit won de Klipkar Award voor beste videoclip.