Nieuws

'Bureau Sport Radio' in teken van Jannes van der Wal

23 september 2021

Vrijdag 24 september 2021 is het 25 jaar geleden dat de legendarische dammer Jannes van der Wal overleed in zijn thuisstad Groningen.

Op de 20e sterfdag zong Meindert Talma met zijn band in een volgepakte Veraclub ‘De ballade van Jannes van der Wal’. Op de 25e sterfdag gaat Meindert Talma deze ballade ten gehore brengen in Bureau Sport, het programma van Erik Dijkstra en Frank Evenblij op NPO Radio 1 (13:10-14:00 uur). De uitzending, heel toepasselijk op locatie in denksportcentrum Jannes van der Wal, zal geheel in het teken staan van Jannes en heeft als gasten o.a. Bert Dollekamp, (damingewijde en vriend van Jannes), Dieuwertje Blok (interviewde Jannes veelvuldig tijdens zijn WK-tweekamp met Harm Wiersma) en Rob Clerc (damkampioen en vriend van Jannes).

Omdat de ballade flink aan de lengte is (22 minuten), zal Meindert Talma de 3 instrumentale gedeeltes en het outro weglaten, maar dan blijft er nog altijd 15 minuten over, bestaande uit 12 coupletten van 12 lange regels en het steeds terugkerende refrein: “Ja, het is een speciaal geval: Jannes van der Wal”

Meer informatie: (Bureau Sport Radio)