Nieuws

Friese Vinyl Club presenteerde 3 april ode aan Meindert Talma

12 april 2022

Tijdens de jubileumshows in 2022 van Meindert Talma in Vera verzorgen negen Noord Nederlandse acts een voorprogramma. Zij spelen naast eigen werk een cover van Meindert, die in samenwerking met de Popfabryk wordt uitgebracht als de LP ‘De tijd is een schoft’.

De deelnemende artiesten zijn: Jamila.X / Willie Darktrousers / Bobby Choco / Blondeau / Zea / Douwe Dykstra / Huub Prins / Onna Limb ft. Jachtgeweer / Esther de Jong

Het album wordt uitgebracht door de Friese Vinyl Club en is op zondagmiddag 3 april 2022 gepresenteerd in de Neushoorn in Leeuwarden. Tijdens deze matinee-show hebben alle deelnemende acts hun cover live gespeeld (met uitzondering van Huub Prins).

Blondeau heeft z’n cover ‘The Wave’ als single op Spotify gezet. Het is de Engelstalige versie/bewerking van ‘De Golf’ van het album ‘De Zee Roept’. De cover ‘Datst dû net mear bestiest’ van Douwe Dijkstra vind je op YouTube

Foto’s van de presentatie van Nico Boersma vind je hier.

Lees hier de recensie in het Friesch Dagblad.

Zie ook: OPTREDENS