Nieuws

Jubileum 2022: Alle albums tijdens 9 liveshows in Vera

22 juni 2022

Na vier eerdere jubileumshows volgt op 26 juni 2022 de vijfde. Dan worden de albums ‘Eenmaal Oranje’ (uit 2012) en ‘Kelderkoorts’ (uit 2013). ‘Eenmaal oranje’ wordt door Meindert uitgevoerd met Henk Veenstra (bas), Corneel Canters (drums), Laurens van der Meulen (gitaar) en Irene Wiersma (zang). Eenmaal Oranje is het eerste voetbalalbum van Talma. ‘Kelderkoorts’ wordt door Meindert uitgevoerd met Anne Soldaat, Reyer Zwart en Rowin Tettero. ‘Kelderkoorts’ is de soundtrack bij de gelijknamige roman. Het voorprogramma wordt verzorgd door Bobby Choco.

In januari 2022 is het 25 jaar geleden dat Meindert Talma zijn debuutalbum ‘Hondert Punten’ presenteerde in Vera. Meindert beschouwt dit moment als de start van zijn muzikale carrière. Daarom vieren we het 25-jarig jubileum op een grootse manier: als een tour de force waarin Meindert in zijn vertrouwde thuispodium Vera 9 shows, verdeeld over 2022, al zijn albums integraal gaat spelen, zoveel mogelijk in originele bezetting. Daarnaast verzorgen negen Noord Nederlandse acts een voorprogramma. Zij spelen naast eigen werk een cover van Meindert, die in samenwerking met de Popfabryk wordt uitgebracht als de LP ‘De tijd is een schoft’. De presentatie van de LP vond 3 april 2022 plaats in de Neushoorn in Leeuwarden.

  1. Komende jubileumshows:
    • 26 juni 2022: Groningen, Vera - Eenmaal Oranje/Kelderkoorts
    • 25 september 2022: Groningen, Vera - Werkman/Jannes van der Wal
    • 30 oktober 2022: Groningen, Vera - Je denkt dat het komt/Balsturig

Kijk voor alle data en aanvullende informatie bij: OPTREDENS. Los kaartje per optreden: € 12,50; Passe-partout voor alle 9 optredens: € 75,–.