Nieuws

Geweldige Bondsdag in Surhuisterveen

8 januari 2024

(© Foto: Henx Fotografie)

Zondag 7 januari 2024 vond een geweldige Bondsdag plaats in Surhuisterveen, de plaats waar Meindert Talma is opgegroeid.

Met om 13 uur een wandeling met de Bondsleden inclusief introducés samen met heit en mede-gids Jan Talma (die veel meer over Surhuisterveen weet dan Meindert zelf en ook een veel betere prater is). Vanaf 14:30 zong en vertelde Meindert in de De Lantearne in een programma van anderhalf uur over de plekken en Feansters die tijdens de wandeling waren besproken.

De officieuze voorzitter van de Bond Ferry Roseboom hield een korte speech. Hoogtepunt van de middag was het prachtige verhaal /essay van een dikke 20 minuten van Lucky Fonz III over mijn werk, afgesloten met het ontroerende liedje over zijn Groningse oma.

Meindert Talma schreef een uitgebreid verslag van de Tweede Bondsdag in de ‘Meindert Bode 18’ (alleen beschikbaar voor Bondsleden). Lees hier meer over de Bond van Meindert Talma.

Een vergroting van de foto’s in de afbeelding hierboven vind je hier (Meindert Talma/Facebook).