Nieuws

#Nooitmeernaarhuis EP-release

12 juli 2024

Meindert Talma met nieuwe muziek op EP-release van de Friese Vinyl Club.

Vrijdag 19 juli 2024 om 20:00 uur is de releaseshow van de EP #nooitmeernaarhuis, een ode aan Welcome To The Village, in de Blokhuispoort (oude theaterzaal).

Het project #nooitmeernaarhuis is de 16e release van de Friese Vinyl Club en vertelt het verhaal van Welcome To The Village. Friese artiesten hebben speciaal voor deze EP een lied geschreven over het festival. In de gelijknamige documentaire onderzoekt initiatiefnemer Koen Haringa het ontstaan en de redenen waarom Welcome To The Village nooit meer naar huis gaat. Op vrijdag 19 juli worden zowel de documentaire als de EP gepresenteerd op de plek waar het allemaal begon: de oude theaterzaal in de Blokhuispoort.

Op de EP is nieuwe muziek te horen van Willie Darktrousers, Meindert Talma, ZEA (ft. DINA), CIEL en Velocity Made Good. Zij maakten voor deze plaat een nummer over Welcome To The Village. Het artwork van de EP is van Stefan Sloot, met in de hoes een bijdrage van dichter Joost Oomen. Het vinyl wordt gepresenteerd en uitgegeven als onderdeel van de Friese Vinyl Club. Tijdens de presentatie zijn er optredens van alle deelnemende artiesten, al dan niet via een livestream vanuit Brighton door CIEL.

De WTTV-documentaire zal in twee aflevering op NPO2 te zien zijn bij Fryslân Dok (Omrop Fryslân) op zondag 21 juli 2024 en 28 juli 2024 (maar ook online).

Zie ook: OPTREDENS