Muziek

Kelderkoorts

Meindert Talma

4 oktober 2013
CD/Boek | Excelsior Recordings/Uitgeverij Passage (EXCEL96348 en ISBN 97890 5452 278 2/NUR 301)

TRACKLIST

  1. 1. Crucifix
  2. 2. Viersporenrecorder
  3. 3. Stadskabouter
  4. 4. Karremansgevoel
  5. 5. Klaus Kinski
  6. 6. Surhuisterveen
  7. 7. Drie minuten zuurtjeskleurendroom
  8. 8. Kelderkoorts
  9. 9. G.B.J. Hiltermann
  10. 10. Mandarijn
  11. 11. Storm zal er komen in Groningen

INFO

Meindert Talma (Surhuisterveen 1968) is een bijzonder project begonnen. Begin oktober verschijnt Kelderkoorts, het 1e deel van Talma’s roman/albumcyclus Nederlands Onbekendste Popster, een gezamenlijke uitgave van Uitgeverij Passage en Excelsior Recordings. Elk deel van deze serie zal bestaan bestaan uit een roman en cd ineen.

In Kelderkoorts sluit de 27-jarige, verlegen slungel Meindert Talma zich aan bij de Hobbyrockers, een merkwaardig, cultureel collectief uit de stad Groningen. Hij wordt columnist bij hun radiopiraat: de Nightrider. Met de voorzitter en secretaris van de Stichting Hobbyrock begint Meindert The Negroes waarmee hij als zanger en organist een tweedeling teweegbrengt in de Groningse muziekwereld.

Kelderkoorts gaat over de zegeningen van de viersporenrecorder en Super 8-film. Over de mooie Marije en haar borstenbarometer. Over De Blauwe Fedde en een nieuw genre in de Friese literatuur: het verslag van het non-event. Over een storm die raast over Groningen.

Op de cd bij Kelderkoorts, opgenomen door Frans Hagenaars, spelen 10 muzikanten mee. Op 7 liedjes: Anne Soldaat, Reyer Zwart, Jeroen Kleijn en Brenda Bosma. Op 3 liedjes: Jan Klug, Fons Sluijter en Corneel Canters. Op 1 liedje: Fokke J. van der Veen, Andries H. van der Velde, Henk Veenstra en Corneel Canters.