Muziek

Balsturig

Meindert Talma

17 januari 2019
CD/Vinyl | Excelsior Recordings (EXCEL 96546)

TRACKLIST

 1. 1 Arjen Robben
 2. 2 Ik Ben Louis Van Gaal
 3. 3 De Langeleegte
 4. 4 Papagaaiensoep (Fritz Korbach)
 5. 5 Robin Van Persie
 6. 6 Abe Lenstra
 7. 7 Cruijff, Cruijffie (Magiër Van De Meer)
 8. 8 Jan Blijham
 9. 9 Abe Van Den Ban
 10. 10 Stijn Vreven
 11. 11 Dick Nanninga

INFO

Voetbal is ‘s lands favoriete tijdverdrijf bij mannen en ook steeds meer bij vrouwen. Miljoenen bondscoaches en verhalen voor het oproepen. Boeken over voetbal zijn er in overvloed, maar themaplaten over voetbal waren er niet. In 2012 kwam Meindert Talma zijn eerste voetbalalbum Eenmaal Oranje uit op Excelsior Recordings met liedjes over eenmalige internationals als André Hoekstra (de Koning van de kluts), Bert van Marwijk en Oekie Hoekema.

Omdat Meindert Talma na 2012 nog regelmatig gevraagd werd om die liedjes te spelen op (semi-)literaire voetbalavonden, vond hij het ook leuk om op dergelijke bijeenkomsten nieuwe voetballiedjes ten gehore te brengen. Zo kwam geleidelijk het tweede voetbalplaat tot stand: Balsturig, een elpee met daarop elf voetballiedjes over figuren uit het betaalde Nederlandse voetbal. Acht liedjes gaan over voetballers: Arjen Robben, Robin van Persie, Abe Lenstra, Johan Cruijff, Jan Blijham, Stijn Vreven, Abe van den Ban en Dick Nanninga. Twee liedjes gaan over trainers: Louis van Gaal en Fritz Korbach. En één lied gaat over de Langeleegte / SC Veendam.

Balsturig betekent eigenzinnig, koppig, halsstarrig, eigengereid en dat is een eigenschap die deze elf voetballers / trainers / stadion allemaal in grote mate bezitten.

Het album ‘Balsturig’ van Meindert Talma komt op 17 januari 2019 uit.